NEI-therapie

meten met spiertesten

Wat we bewust weten is slechts het topje van de ijsberg. Het grootste deel van onze kennis zit in het onderbewuste!! Door NEI-therapie kunnen we met het onderbewuste in gesprek.

Het onderbewuste kan aangeven waarom iemand geblokkeerd is en hoe iemand weer vooruit kan komen. Bij uitstelgedrag of zelfsabotage is het vaak het onderbewuste dat aan het afremmen is. Het onderbewuste trekt namelijk vaak terug naar de status quo; er is niets zo veilig als de huidige situatie, waarin we in ieder geval nog (over)leven.

De NEI-therapie werkt met spiertesten of een biotensor. Ik gebruik spiertesten en meet de spierspanning op mijn eigen spieren. Dit vind ik het meest comfortabel en werkt het snelst. Ik maak hier gebruik hier gebruik van het gemeenschappelijk onderbewuste.

Hoe er ook gemeten wordt, er kan alleen met een ‘ja’ of een ‘nee’ geantwoord worden. De vragen dienen daarom gesloten vragen te zijn, die slim gesteld worden, zodat de oorzaak van een probleem gevonden kan worden.

Door gebruik te maken van inzichtgevende modellen, wordt de zoektocht naar de diepere oorzaak versneld. Hieronder staat een kleine selectie van de modellen die ik gebruik.